Thursday, March 6, 2014

Cheese leleh everywhere....

Assalamualaikum…

Cheese leleh la pulak…. Sedap kan?
Kek RV, kek span, kek carrot pun boleh…






Biasanya orang jual small pack, tapi saya suka jual size besar… barulah puas makan… 
alas an kan… sebenarnya saya yang tak sempat nak buat small pack sbb sibuk dengan si kecik dalily… hihihi...

Monday, March 3, 2014

Dalily Birthday Celebration...





Assalamualaikum....

Dalily lahir pada 17-Feb... Tapi sambut on 1-March...
Sambut kat Melaka, baru meriah...
Alhamdulillah setahun sudah anakku Dalily... Syukur dikurniakan anak yang sihat, tak banyak kerenah... Semoga Dalily terus membesar menjadi anak yg solehah, yang berjaya di dunia & akhirat...

Aminn....

p/s: kek coklat moist sahaja... mama tak mau buat kek  pelik2 sbb tau anak2 suka kek coklat... :) 

Tuesday, January 7, 2014

Selamat Tahun Baru 2014!


Assalamualaikum readers Tesya D'Home Choice....

Hari nie 8 Jan, baru saya berkesempatan nak wish Happy New Year! Setiap hari semangat berkobar-kobar, tapi selalu je tak sempat nak menaip sepatah dua kata...
Semuanya berjalan seperti biasa. Bezanya tahun nie anak yang bersekolah tambah lagi seorang... yang kecik nie bulan depan cukup setahun..
Dan lagi satu, kenaikan kos bahan asas... Oh, sangat terasa okay! So, saya terpaksa revise harga kek... Sebelum nie okay saja, tapi bila tarif elektrik naik, saya terpaksa revise semula harga... belum lagi sebut barang basic yang sana-sini naik harga... Harap anda faham ye...
Terima kasih kerana terus menyokong TDHC... Tanpa anda siapalah saya...

Salam sayang....
-Sham-

Cuppies heart shape

Cuppies requested by schoolmate... [eh, dah tua, dah lama tinggalkan school!]
Katanya sempena majlis merisik, so that's whylah ada banyak hearts...


Oh ya... kawan saya nie florists... so gubahan dia buat sendiri... yang saya kenal bunga lily jer, yang lain tu idok ler.... Cantik kan? Kedai kat Shah Alam, so kalau ada yang berminat nanti saya bagi details ya...

Thursday, December 19, 2013

Red Velvet with Cream Cheese leleh



Salam rindu buat pengunjug Tesya D'Home Choice....
Lamanya tak up-date.... sebenarnya bz & kering idea... 
Ok.... kali nie simple red velvet with cream cheese leleh... senang nak makan... 

nak rasa? feel free to call ya... 013-3225057-Sham-
oh ya... kalau tak nak call, boleh juga WhatssApp ye... lagi senang & mudah...

Thursday, November 7, 2013

Sooo yummy

Choc almond brownies with ice cream.
yummy yummy...

It's time for brownies

Chocolate Almond Brownies



Blueberry Cheese Brownies




CMC


Thursday, September 5, 2013

Merdeka Raya


Merdeka Raya gitu…
Request from my 2nd daughter… sempena jamuan raya & merdeka di tadikanya…

Kek chocolate moist jer pun… hasil kerja tangan adik saya…

Kek Karamel





Kek caramel namanya…
Saya buat sebab ada orang nak rasa katanya… kebetulan saya memang belum berkesempatan nak sampelkan kek caramel nie… 
Saya buat dengan sepenuh hati… kisahnya kalau ada yang tak suka, saya mohon maaf… tapi tolonglah jangan bagi saya komen yang boleh meracun jiwa raga saya… kalau tak suka tak apa, tapi tolonglah faham… saya juga ada hati & perasaan…
Bukan saya mengeluh, dan bukan pertama kali saya berdepan dengan situasi sebegini… tapi entah kenapa kali ini saya sangat sensitive dengan komen yang diberikan… entah siapa orangnya saya tak mahu tahu… tapi hati saya sangat terluka…
Atau mungkin memang saya yang bersalah…
Saya redha….

Brownies lagi....?

Selamat ketemu lagi.... lama sungguh saya x up-date gambar-gambar kek.... penyakit M melanda, kali nie lama lah pulak nak hilang...



yess, kali nie brownies lagi... gambar lama, dalam bulan 6 hari tu.... pengantinnya pun dah selamat sejahtera...
nasib baik pengantin tak kisah sangat, so saya mixed 2 kaler bunga... bunga masih lagi beli readymade di kedai... saya belum sampai level nak buat bunga sendiri.. hopefully suatu hari nanti saya boleh buat bunga sendiri...
Moga Allah permudahkan perjalanan saya... Amin...


Wednesday, May 15, 2013

Selamat Hari Guru




Selamat Hari Guru buat semua warga pendidik....
Especially buat guru-guru yang pernah mengajar saya.... SMJX, SMVT, IKM & GMI.... Jasamu ku kenang...

Project cookies malam sempena hari guru... Selalu beli hadiah, tahun nie sengaja nak buat sendiri... Boleh buat sample sekali, lagi pun syawal dah tak lama lagi...
In Sha Allah ada a few cookies lagi yang bakal menyusul.... Semoga dipermudahkan segala urusanku Ya Allah...

Cheers,
-Sham-

Fruit cake


Salam pagi Khamis....

Sponge cake + fresh cream + fruits = fruit cake...
Simple je, sebab saya tak cukup masa nak buat deco yang heavy... lagi pun bagi saya lagi simple, lagi cantik kot... [ayat nak cover diri sendiri.... :)]
Kek nie sempena birthday family member yg falls bulan April & May... Sayangnya gambar x sempat nak snap sebab semua so excited nak makan kek... Next time la ya... tunggu bulan lain kalau ada family gathering lagi...
Penat buat kek? Tapi seriously saya puas hati bila tengok suasana happening disebabkan oleh sebijik kek... Biasanya budak-budak je yang suka makan kek, tapi yang ini semua makan... Alhamdulillah kek pun licin...

Oh, ada yang berminat? Do call / sms / whatsup / we chat / line at 013-3225057.
Kalau ada yang sudi find me at fb pun boleh.... Just search my full name - Shamsiah Ahmad.

Wassalam....
-Sham-